Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

В онлайн магазин Flawless Care ще намерите САМО лично изпробвани продукти

 

Цинк

Въпреки че е жизненоважен за организма, цинкът и още няколко минерала като че ли остават в сянката на всички други витамини, които се стараем да приемаме ежедневно.

Но знаете ли, че точно от цинка зависят правилното протичане на основни физиологични процеси в тялото и регенеративните способности на кожните клетки?

Цинкът е съществен микроелемент, който участва в почти всеки биохимичен процес в организма. И въпреки че присъства в голямо количество храни (месо, морски дарове, млечни продукти, нахут, леща, яйца, ядки, зърнени закуски, говеждо и агнешко, натурален шоколад), нивата му в тялото постоянно спадат, тъй като или действа по направление или бива по-бързо абсорбиран заради други вещества (калциевите добавки например го намаляват наполовина).

В грижата за кожата, цинка е идеален най-вече за кожа с по-сериозни несъвършенства, но това зависи от количеството му в продуктите!

  • Притежава избелващи свойства

Хиперпигментацията е нарушение в синтеза на меланин, често срещащо се при/след бременност, хормонални нарушения, след кожни възпаления. Нежеланите петна обикновено са упорити и трудно се поддават на лечение. Цинковият оксид влиза в състава на козметичните продукти, борещи се с това състояние ефектино.

  • Има противовъзпалително и антисептично действие

Това го прави изключително предпочитан компонент в продуктите борещи се с екземи, псориазис и кожни възпаления. Цинковият оксид успокоява и намалява раздразнението и зачервяването и видимо подобрява вида на засегнатата кожа.

  • Регулира секрецията на себум и свива визуално разширените пори

В козметиката, която се използва срещу акне и проблемна кожа, ще забележите че цинковия оксид също се среща често. Това не е случайно – неговото абсорбиращо действие в съчетания с антисептичните му свойства го правят подходящ при третирането на този тип кожни несъвършенства.

FULLTIME SKINCARE BLOGGER

Аз съм Анастасия – собственик на Flawless Care, инфлуенсър и просто човек, който иска най-доброто за своята и вашата кожа!

Anastassia

Explore
Shopping Cart