Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

В онлайн магазин Flawless Care ще намерите САМО лично изпробвани продукти

 

Чаено дърво

Чаено дърво! Чай ли е, дърво ли е?⠀

Чаеното дърво няма нищо общо с чай. Това име му е дадено от Джеймс Кук. По време на една от експедициите му в Австралия, той забелязал, че аборигените често пият напитка, направена от листа на дърво. Кук е разузнал, че напитката им има силни лечебни свойства. Така, дървото от което са взимали листата е било наречено Чаено дърво.

Полезните свойства за кожата на компонента могат да се изреждат безкрайно, но накратко, това е един незаменим компонент за проблемна кожа. Той е мощен природен антисептик, който обладава с антибактериални, противогъбични и противовирусни свойства. Той намаля зачервяванията, сърбежа, болката причинени от възпаления, намаля и подпухналостта на лицето, също така подобрява цвета на кожата и релефа ѝ.

Най-често в козметиката се срещат:

  • Melaleuca Alternifolia Leaf Water – вода от листата на чаено дърво
  • Melaleuca Alternifolia Leaf Extract – екстракт от листата на чаено дърво⠀
  • Melaleuca Alternifolia Leaf Oil – масло от чаено дърво

Каква е разликата между трите:

  • Вода⠀

Водата от чаено дърво е хидрозол, който е направен по метода на парна дестилация при създаване на есенциалното масло. Реално погледнато маслото и водата са все един и същ компонент, но концентрацият е драстично различна. Изследвания показват, че 99% от чаената вода е вода и само 1% е онова активно вещество “чаено дърво”.

  • Екстракт

По пътя на логиката, екстракта е по-концентриран, но не стига нивата на концентрация каквато имаме в маслото от чаено дърво. Обаче за разлика от водата, екстракта вече показва значителни антимикробни, антисептични, почистващи и успокояващи свойства.⠀

  • Масло

Както се казва, маслото steals the show. Маслото от чаено дърво е мощен лечебен продукт. Има легенда, че австралийските войници, винаги са имали масло от чаено дърво в аптечките си по време на Втората световна война.

Маслото от чаено дърво е най-богато на полезни вещества. То съдържа над 100 компонента – монотерпени до 50 %, дитерпени до 40 % и цинеол до 15 %. В състава му влизат и няколко съединения, които не се срещат в други растения – виридифлорен до 1 %, В-терпинеол 0,24%, следи от L-тернинеол.

FULLTIME SKINCARE BLOGGER

Аз съм Анастасия – собственик на Flawless Care, инфлуенсър и просто човек, който иска най-доброто за своята и вашата кожа!

Anastassia

Explore
Shopping Cart