Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

В онлайн магазин Flawless Care ще намерите САМО лично изпробвани продукти

 

Сквалан ( Squalane)

СквалАн и СквалЕн: къде е разликата, освен в буквата и как ще ви помогне

Какво е сквалЕн?

Природен въглехидрат, който присъства в тъканите на живите организми. В нашите организми, сквалена се съдържа в състава на мастните жлези – заедно с триглицеридите и мастните киселини той формира естествена защитна бариера на кожата и спомага нейната хидратация. Сквалена е компонент, който е близък на кожата, чийто синтез намаля с годините, а количествата му се попълват само с козметика.⠀

Огромна концентрация на сквален е намерена в черния дроб на акулата и точно те дълго време бяха обекта на измъчване, за да имаме ние здрава и хидратирана кожа. Времето минава и технологиите се развиват! Вече сквалена не е от животински произход, а от растителен, като се добива от маслини, пшеница и ориз. Метода на добиване, никак не влияе на функционалността на сквалена – все пак той остава мощен компонент за защита и хидратация на всякаква кожа.

Какво е сквалан?

СквалЕна има един значителен минус – той се окислява много бързо при контакт с въздуха и става неефикасен. Затова фокуса на бюти-индустрията бързо се премести върху скалАна, който се образува с помоща на хидрогениране на сквалена. Казано по-просто: сквалана е сквален с добавен към него водород. Сквалана е значително по-устойчив, но е важно и да знаем, че това не е сквален в чистия му вид: той не е толкова близък към естествения сквален, който се съдържа в себума, а това го прави по-малко ефикасен.

В същото време функциите на сквалана не се различават от свойстовото на прародителя си – с малко по-малък успех, сквалана все пак се смята за достоен хидратант и антиоксидант за кожата. Въпреки маслената си текстура, компонента е подходящ дори за мазна кожа (може би по-скоро за вечерна грижа), а хидрогенирането му дава възможност за запазване на ефекта по-дълго време – продукта със сквалан, няма да трябва да се изхвърля след няколко дни.

Компонента не е алергичен и е безопасен за всякаква кожа, от много млада до чувствителна.

FULLTIME SKINCARE BLOGGER

Аз съм Анастасия – собственик на Flawless Care, инфлуенсър и просто човек, който иска най-доброто за своята и вашата кожа!

Anastassia

Explore
Shopping Cart