Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

В онлайн магазин Flawless Care ще намерите САМО лично изпробвани продукти

 

Прополис

Уникална съставка – прополис!

Медът не е единственият пчелен продукт с доказано полезни свойства. Също толкова полезен и при вътрешен прием, и при външно приложение върху кожата е и прополисът.⠀

Прополисът се използва доста често в козметиката, но и не се прекалява с него, защото, разбира се, хората алергични към мед се страхуват да използват козметика с прополис, но и повишеният интерес към прополиса като основна съставка в редица козметични продукти също е оправдан.⠀

Проучванията показват, че прополиса идеално допълва грижата за кожата във всеки аспект – изглаждане, премахване на кожни несъвършенства, общо подобряване структурата на кожата, подмладяващ, озаряващ, укрепващ и заздравяващ ефект!

Счита се, че пчелите произвеждат прополис като средство за слепване отделните структури на кошера си, но разчитат на още едно негово мощно действие, което представлява интерес за козметичната промишленост. Прополисът има изявени антибактериални свойства.⠀

Той има сложен химичен състав, който все още не е съвсем уточнен. Състои се основно от дървесна смола, цветен прашец и восък. Голям процент от състава представляват флавоноидите, на които се дължат изключителните антиоксидантни свойства на този продукт. Прополисът съдържа и витамини A, B1, B2, B6, C, E, както и множество микроелементи.

Изследователи са идентифицирали повече от 300 съединения в прополиса. Повечето от тези съединения са форми на полифеноли. По-конкретно, прополисът съдържа полифеноли, наречени флавоноиди. Флавоноидите се изграждат от растенията като форма на защита.⠀

Един от флавоноидите, наречен Pinocembrin, има специфично противогъбично действие. Скорошно проучване установи, че благодарение на неговото действие, тежки изгаряния се повлияват благоприятно, тъй като подпомога оздравителния процес и изграждането на нови тъкани.

Флаваноидите са антиоксиданти, които се борят срещу заболявания и увреждания в организма. Благодарение на тях, прополисът е отличен антибактериален, противогъбичен и антивирусен агент. Използва се широко за лечение на акне, проблемна кожа и като противозвъзпалителен продукт.⠀

Какви свойства и действия има прополиса за кожата?

  • Антибактериалните свойства на прополиса помагат за намаляне на възпалението на кожата и допълват грижите за овладяване на акнето. Също така е много добра съставка, която винаги е добре да имате е грижата, за да бъде защитена кожата от появата на пъпки. Освен това прополисът отпушва порите на кожата, с което допринася за разреждане на тези прояви и за превенция на последващи обостряния на акнето.
  • Изравняване на кожната пигментация и тена. Прополисът действа и като антиоксидант. Той неутрализира свободните радикали, които увреждат меланоцитите и нарушават производството на кожния пигмент меланин.
  • Зарастване на рани. По-сериозно слънчево изгаряне, както и по-леки форми на други типове изгаряне на кожата може да се облекчат с прилагането на прополисови продукти. Също така раничките от акне минават значително по-бързо! Освен всичко прополисът има и стимулиращо действие върху обновяването на епидермалния слой на кожата, което го прави идеален, както за подмладяващ ефект, така и за борбата с белезите от акне.
  • Наред с допълващото си влияние за овладяване на някои кожни проблеми, прополисът има и чисто тонизиращо действие върху кожата за подържане на доброто й здраве. Затова той може да се прилага и като част от ежедневната грижа за кожата във всяка възраст в ролята на богат източник на кумарин, полифеноли и аминокиселини за кожното здраве.

FULLTIME SKINCARE BLOGGER

Аз съм Анастасия – собственик на Flawless Care, инфлуенсър и просто човек, който иска най-доброто за своята и вашата кожа!

Anastassia

Explore
Shopping Cart