Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

В онлайн магазин Flawless Care ще намерите САМО лично изпробвани продукти

 

Фитосфингозин (Phytosphingosine)

Вече е доказано, че фитосфингозините са предшественици на серамидите. Серамидите (липиди) са основния компонент на кожата. Те могат да бъдат сравнени с един вид цимент, който държи тухлите на стената заедно: кожни клетки. Когато тези клетки са добре структурирани и взаимозависими една с друга, бариерната функция е правилно осигурена и кожата е по-силна, по-малко реактивна, защитена от външни агресии, бактерии и дразнители. А когато не, е сами се досещате.

Проучване от 2017 г. съобщава, че чрез подобряване на маркерите на филагрин, отговорен за производството на естествени хидратиращи фактори, фитосфингозинът подобрява нивото на хидратация на кожата. В допълнение, неговото действие върху керамидите чрез укрепване на липидния филм на роговия слой и ограничаване на транс-епидермалната загуба на вода също допринася за борбата с дехидратацията.

  • Фитосфингозин липидите са известни със своето антимикробно действие. Всъщност те имат способността едновременно да инхибират микроорганизмите и да подобряват непропускливостта на кожата срещу микробни агенти. Това позволява на липидите да предотвратяват образуването на акне. Последните проучвания също така разкриха, че фитосфингозинът действа и като противовъзпалително средство при сравнително ниски нива на концентрация (1%), което го прави интересен активен препарат за лечение на определени кожни патологии и облекчаване на раздразнената кожа.
  • Нивото на фитосфингозин в роговия слой е много високо. Той е от съществено значение за доброто здраве на кожата чрез укрепване на нейната бариерна функция. В козметиката се използва както в продукти за кожата, така и за косата. При грижата за лице и тяло се използва предимно за осигуряване на добра кохезия и общо добро здраве на епидермиса.

FULLTIME SKINCARE BLOGGER

Аз съм Анастасия – собственик на Flawless Care, инфлуенсър и просто човек, който иска най-доброто за своята и вашата кожа!

Anastassia

Explore
Shopping Cart