Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

В онлайн магазин Flawless Care ще намерите САМО лично изпробвани продукти

 

Ниацинамид

Ниацинамид – компонент, за който вече са чували всички, обаче при употребата на този компонент има няколко нюанса, които е важно да имате в предвид!⠀

Започваме с едно обяснение. В природата съществуват наименованията никотинова киселина, ниацин, ниацинамид, витамин В3 и витамин РР.⠀

Никотиновата киселина = ниацин = витамин РР. Всичко това е една от формите на витамин В3. Ниацинът се нарича витамин В3, тъй като е третият намерен витамин от групата “В”, а “витамин РР” е историческото му име, което се е появило от термина “профилактичен фактор на пелагра”.

А ниацинамида (или никотинамида) е амид на никотиновата киселина, което пък е друга форма на витамина В3 (РР).⠀

В крайна сметка всичко това е за ваша обща култура, защото това няма значение в козметичните продукти, тъй като ниацинамида лесно се превръща в ниацин от организма и ниацина лесно минава във формата на ниацинамид.⠀

Има ли компонент, който е подходящ за всеки проблем и всякаква кожа?

Да, има! Ниацинамида е изключително нежен компонент, който е подходящ дори за кожа с псориазис, купероза, розоцея и други подобни кожни заболявания.

Ползи на ниацинамида за кожата:

  • възстановява бариерната функция на дермата⠀
  • премахва белещата се от сухота кожа, дехидратацията и раздразненията⠀
  • подобрява цвета на кожата и изсветлява пигментации, вкл. петна останали от акне и възпаления⠀
  • намаля зачервяванията и премахва възпаленията⠀
  • бори се с акне⠀
  • забавя процеса на стареене на кожата
  • увеличава еластичността на кожата
  • стяга порите
  • нормализира отделянето себум⠀
  • и разбира се, хидратира⠀

В интерес на истината, 80% от ЦЕЛИЯ асортимент корейска козметика съдържа ниацинамид поне в минимално количество. Точно затова абсолютно всеки един корейски продукт има влияние върху цвета на кожата. Не говорим за изсветляване на кожата или пигментацията, а за изравняване на тона и придаване на здравословно сияние.

Това добавяне на ниацинамид в минимални количества във всеки продукт е като да добавите вода в ежедневието си. Лошо ли е? Не е лошо! Нужно е!

Какво да имате в предвид при използване на продукти с основен компонент ниацинамид?

Ефекта, който ще получите от ниацинамида не е като да се намажете със серамиди и веднага да усетите кожата си по здрава и хидратирана. Ниацинамида трябва да се натрупа в кожата. Например ако използвате серум с 5% концентрация на компонента, то забележителен ефект ще видите след 2-3 месеца редовна употреба. Следователно по-ниска концентрация: повече време за проява на резултата. Но не бива да започвате веднага с висока концентеация в опит да подобрите кожата по-бързо.⠀

Негативни реакции на кожата към ниацинамида:

Ако рязко започнете употребата на ниацинамид в по-високо от 2% съдържание, то е напълно възможно кожата ви да реагира с временно (15-20мин) зачервяване или ситни пъпчици, приличащи на обривче.

FULLTIME SKINCARE BLOGGER

Аз съм Анастасия – собственик на Flawless Care, инфлуенсър и просто човек, който иска най-доброто за своята и вашата кожа!

Anastassia

Explore
Shopping Cart