Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

В онлайн магазин Flawless Care ще намерите САМО лично изпробвани продукти

 

Женско биле (Liquorice)

Една от чудотворните съставки, използвана за лечение на чувствителна, раздразнена или възпалена кожа и която спомага за намаляване възрастовите петна и подобрява цвета на кожата, е екстрактът от женско биле (сладника)!

Това е страхотен екстракт, който се извлича от корените на Glycyrrhiza glabra. Той е широко използван в древната китайска медицина заради своите ползи за здравето и премахването на проблеми като бронхит, стомашни язви, болки в гърлото, както и инфекции, причинени от вируси, хепатит.⠀

От дерматологична гледна точка този компонент е идеалната съставка, която определено заслужава мястото си на шкафа сред любимите продукти. Научните изследвания посочват, че растението произвежда сиропирана течност, съдържаща полезни растителни стероли. Те са от полза за кожата и насърчават нейната еластичност, като същевременно се борят с възпаления и нови бръчки.⠀

  • Екстрактът от женско биле също съдържа глициризин – киселина, която играе роля за повишаване на стероидните хормони, които естествено се срещат в кожата. Глициризинът помага в борбата с няколко кожни заболявания, които реагират на локално приложен хидрокортизон. И не на последно място, екстрактът помага за успокояване на дразненето.
  • Това съкровище, също така съдържа антиоксиданти, които се борят с уврежданията, причинявани от свободни радикали. Съдържанието на ликохалкон в коренът от сладника е полезнен за регулиране на производството на себум. Доказано е, че ликохалконът убива бактериите, причиняващи акне, което го прави чудесна алтернатива на бензоил пероксида за по-чувствителните типове кожа.

FULLTIME SKINCARE BLOGGER

Аз съм Анастасия – собственик на Flawless Care, инфлуенсър и просто човек, който иска най-доброто за своята и вашата кожа!

Anastassia

Explore
Shopping Cart