Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

В онлайн магазин Flawless Care ще намерите САМО лично изпробвани продукти

 

Зелен чай

Зеленият чай има много предимства, когато се използва в козметичната индустрия и сега накратко ще разгледаме най-важните и големите му плюсове!

  • Подмладява: зеленият чай е много богат на антиоксиданти, които са идеални за борба с първите признаци на стареене или за превантивна мярка. Щетите, нанесени от свободните радикали върху кожата ни са основната причина за ранното стареене. Антиоксидантите в зеления чай елиминират свободните радикали. Един от най-значимите антиоксиданти в зеления чай е епигалокатехин галат или EGCG. Доказано е, че този антиоксидант има силата да съживи умиращи клетки, като по този начин придава на кожата плътност и естествен блясък.
  • Регулира омазняването на кожата и почиства порите: зеленият чай съдържа биомолекули, наречени танини, които съединяват аминокиселините в тялото. Те тонизират кожата, свиват порите, редуцират омазняването. Хората с кожа, склонна към омазняване често имат проблеми с разширени пори, което пък от своя страна е предпоставка за появата на пъпки. Зеленият чай има страхотни антибактериални и противовъзпалителни свойства. Повечето продукти за мазна кожа действат на повърхността на кожата, премахвайки себума от там, докато зеленият чай е насочен към същината на проблема, тоест благодарение на него се намалява производството на себум от клетките.
  • Намалява подпухналостта и зачервяването: зеленият чай съдържа голямо количество кофеин, който свива кръвоносните съдове. Това подпомага редуцирането на подпухналост и тъмните кръгове под очите. Кофеинът също така изсветлява и подмладява кожата и я кара да сияе.
  • Предпазва кожата от вредните влияния на слънчевите лъчи. Различни изследвания доказват, че зеленият чай повишава нивата на бензоена киселина в тялото, която е ключов фактор за радуцирането на раздразнения, причинени от слънчеви изгарявния или състояния като екзема.

FULLTIME SKINCARE BLOGGER

Аз съм Анастасия – собственик на Flawless Care, инфлуенсър и просто човек, който иска най-доброто за своята и вашата кожа!

Anastassia

Explore
Shopping Cart