Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

В онлайн магазин Flawless Care ще намерите САМО лично изпробвани продукти

 

Околоочен крем и пачове

Нека първо ви разкажа за околочната зона.⠀

Основната особеност в кожата около очите е нейната структура. В тази област има над 20 мускула, които отговарят за мимиката и кожата там е почти 6 пъти по-тънка от кожата на бузите, а това означава, че това е първата област, където се появяват бръчици, отоци, пигментни петна и т.н. Също така, кожата около очите няма мастни жлези, за това не зависимо от това каква кожа имате, околоочната зона, по подразбиране, е винаги суха!

95% от козметиците съветват използването на продукт за кожата около очите да започне от 18 годишна възраст (за профилактика и предотвратяване на рязката поява на проблеми), а момичетата и момчетата с лошо зрение, които често присвиват очите, могат да започнат да използват такъв продукт от 16 годишна възраст.⠀

Когато избирате продукт за околоочната зона е важно да гледате състава му и да го съобразите с възрастта си и потребностите си. Защо? Защото може да сте на 38, но да нямате дълбоки бръчици и тъмни кръгове, а може да сте на 22 и да имате тъмни кръгове и много мимични бръчици.⠀

Каква е разликата между околоочен крем и пачове/лепенки за околоочната зона?⠀

Грубо казано, пачовете за очи са същото като шийт маските по идея – експресен начин кожата да се подобри за рамките на деня.

Пачовете няма да “излекуват”. Те не изсветляват трайно тъмните кръгове. Те не изглаждат трайно бръчките. Те не намалят трайно подпухналостта. Всичко това се намаля/премахва дълготрайно с правилният околоочен крем, а пачовете са супер герой, който преобразява зоната за определено време.

Още едно важно уточнение – дръжте пачовете толкова колкото е написано на опаковката! Някои жени си слагат пачовете и си лягат с тях за цяла нощ и после казват, че пачовете не им влияят добре. Това е така, защото след определеното на опаковката време, пача вече НЕ ДАВА, а ВЗИМА, т.е след около 15тина минути (средно време за всички пачове), те изсмукват влагата от кожата.

FULLTIME SKINCARE BLOGGER

Аз съм Анастасия – собственик на Flawless Care, инфлуенсър и просто човек, който иска най-доброто за своята и вашата кожа!

Anastassia

Explore
Shopping Cart