Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

В онлайн магазин Flawless Care ще намерите САМО лично изпробвани продукти

 

Колаген и Хиалуронова киселина

Днес ще обсъдим два компонента отговарящи сериозно за здравословният външен вид на кожата!⠀

За да бъде кожата красива и здрава, основното, от което има нужда е правилната хидратация, идеалната пропорция мазнинка и влага и мен, разбира се!⠀

Затова днес ще ви разкажа за два компоента, на които да обърнете внимание при покупка на следващия продукт! Хидролизиран колаген и хиалуронова киселина!

  1. Хидролизиран колаген:

може да ви учудя, а може и да не, но този компоент се съдържа в огромно количество продукти и за това си има причина! Като за начало, този компоент се използва за стабилизиране на самият продукт, но неговите действия за кожата нямат край – той образува защитен слой върху кожата, който слой запазва цялата влага в нея и не ѝ позволява да се изпарява, той взима влагата от въздуха, свързва я върху кожата и ѝ дава още повече хидратация, прави кожата еластична, повдигната, силна и готова да се противостои на всичко агресивно в околната среда! Също така, хидролизираният колаген има способността да успокоява сърбежа, зачервяванията и раздразненията.

2.Хиалуронова киселина:

половината от хиалуроновата киселина в нашето тяло се намира в кожата, а останата половина в сухожилията, нервите, косата и в стъкловидното тяло на очите ни. При човек с тегло 70кг има около 15гр хиалуронова киселина, от която 1/3 се разрушава и синтезира всекидневно.⠀

Основно свойство: регулатор на водния баланс на нашата кожа. Хиалуронова киселина се състои от много големи молекули, които образуват мрежа с малки “стаички”. Благодарени на този строеж и размера на молекулите, хилуроновата киселина работи като гъба. Тя придърпва към себе си огоромно количество вода(до 1000 пъти повече от собственото си тегло) и задържа нейните молекули в тези “стаички” (“хиалуронов затвор”).

Също така регенерация на кожата. Тя стимулира заздравяването на раните и свежда до минимум възможността за останал белег, заради силната хидратация и омекотяване. А най-важното (в момента) действие на хиалуроновата киселина е регулирането на отделянето на себум, благодарение на високата концентрация влага!

FULLTIME SKINCARE BLOGGER

Аз съм Анастасия – собственик на Flawless Care, инфлуенсър и просто човек, който иска най-доброто за своята и вашата кожа!

Anastassia

Explore
Shopping Cart