Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

В онлайн магазин Flawless Care ще намерите САМО лично изпробвани продукти

 

Почистващо олио

Хидрофилно олио/балсам е маслен почистващ продукт, който по-често на българския пазар се нарича почистващо олио или маслен почистващ балсам. Тази стъпка е направена на основата на масла и се използва като най-първата стъпка от почистването на кожата. Нанася се на суха кожа, върху грима и всички замърсения и се масажира 1 минута. Добавя се малко вода, докато олиото на лицето не стане на бяла емулсия и се измива с топла вода.

Маслените почистващи продукти спомагат за хубавото състояние на кожа склона към акне, възпаления, раздразнения, неравен релеф, черни и бели точки.

Защо е добре да използвате хидрофилно олио за почистване на грим, а не мицеларна вода, почистваща пяна, мляко или нещо друго?
  • само олиото е способно напълно да разтопи себума, мазнините от грима (вкл. водоустойчив) и слънцезащитата по кожата и в порите, защото мазнината се разтапя с мазнина и това е закон.
  • хидрофилните олиа не нарушават липидната бариера на кожата, защото са изключително нежни, за разлика от други такива подобни продукти.
Кога да започнем да използваме почистващо олио?

Не когато вече имате акне или черни точки, не когато започнете да се гримирате, а веднага!В грижата за кожата не е нужно да имате нужда..превенцията е царицата на парада!

За каква кожа е?

За всякаква. Всеки тип кожа ще си намери плюс в използването на почистващи олиа.⠀

  • Сухата – допълнително подхранване
  • Мазната – нормализиране на омазняването
  • Комбинираната – балансиране на сухите и мазните зони
Защо е добре да използвате хидрофилно олио и сутрин?
  • докато спим, кожата ни отделя себум (това, че не се потите докато спите, не означава, че по кожата ви няма отделен себум)
  • колкото и да не искате да повярвате на този факт, в леглата ни и възглавниците има куп прах и бактерии

Козметиката, която нанасяме вечер, мъртвите клетки от скалпа, които остават по възглавницата, праха и себума образуват бетона смес на сутринта и за да бъде изчистена тя е нужно почистващо олио, защото отново – нищо освен олиото не разтапя себума.

Може ли хидрофилното олио да запуши порите?

Някои от обикновените олиа наистина имат способността да запушват порите и в следствие да предизвикват възпаления, акне и черни точки. Обаче хидрофилното олио прави точно обратното. Благодарение на доброжелателният си състав към водата, течната и леката текстура, олиото прониква в порите, разтапя мазнината събрала се в тях и излиза с лекота при свързване с вода. Като резултат получавате чиста, подхранена и здрава кожа!

❗️След почистване на кожата с хидрофилно олио е задължително кожата да се измие и с гел или пяна, за да измиете остатъците от замърсенията.

И топ три въпроса относно почистващите олиа:
  1. Няма ли да си “преизчистя” лицето с олио и пяна? НЕ, олиото е изключително нежна стъпка, която не просто почиства, а и хидратира и възстановява кожата.
  2. Олиото ще омазни ли кожата? НЕ, защото то не остава на вашата кожа.⠀
  3. Не може ли да използвам обикновено олио, а не почистващо? НЕ, защото в специализираните олиа има компоненти, които помагат лесното му премахване, докато с обикновено олио ще се наложи много да търкате кожата, а точно това се опитваме да избегнем!⠀

Какво е “хидрофилно”? Две гръцки думи: “hydro” – вода и “philia”- любов.⠀

Принципа на действие:

Не е тайна, че в обикновени условия олиото категорично отказва да се сприятели с водата. Те не се смесват и не се разтварят, затова е безсмислено да се опитва да се измие маслото с вода.⠀

Как обаче почистващото олио се измива с вода?⠀

В състава на олиата се добавя емулгатор полисорбат. Това е повърхностно вещество, което свързва молекулите на водата и олиото. В резултат на това, олиото става хидрофилно, тоест започва да обича водата и става способно да разтапя мазнината и компонентите на козметиката, себума и мастните тапи и в същото време да се отмива лесно.

 

FULLTIME SKINCARE BLOGGER

Аз съм Анастасия – собственик на Flawless Care, инфлуенсър и просто човек, който иска най-доброто за своята и вашата кожа!

Anastassia

Explore
Shopping Cart