Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

В онлайн магазин Flawless Care ще намерите САМО лично изпробвани продукти

 

Календула (Невен)

Растението невен е било страшно популярно във Франция през 15ти век. Използвал се е само в декоративни цели. Това е било най-любимото цвете на Маргарита Валоа, позната повече като Кралица Марго, която е била кралица на Франция и Навара. В Люксембургската градина (най-големият парк на Париж) има статуя на Кралица Марго, държаща в ръката си букет от невени.

Невен, календула, жълта ружа, каракон е растение, което се използва от козметичната и медицинската индустрия години наред. Полезните му свойства са известни от древни времена. Ефиксността на невена идва от богатия му химичен състав. Всичките части на растението съдържат флавоноиди и каротиноиди, органични киселини, сапонини, лутеин, ценна смола, полизахариди, токофероли, ефирни масла и минерални вещества, като: желязо, цинк, калций и магнезий.

⠀Какви козметични свойства притежава това богато растение?

  • хидратира и омекотява кожата
  • успокоява раздразнения, сърбеж и зачервявания
  • премахва усещането за опъната от сухота кожа
  • стимулира възстановяването на увредените клетки
  • укрепва липидната (защитната) бариера на кожата
  • има подмладяващ и предпазващ от стареене ефект
  • подобрява цвета на кожата и ѝ придава здравословно сияние
  • има мощно антиоксидантно действие⠀

И най-важното действие на календулата е, че тя има мощен противовъзпалителен ефект. Тя се бори прекрасно с пъпки, възпаления, намаля отделянето на себума и почиства порите.

Тъй като стимулира възстановяването на клетките, невенът помага и за по-бързото оздравяване на рани, охлузвания, изгаряния, ухапвания от насекоми. При редовна употреба невенът заличава напълно кървави белези, а при по-стари успява да възстанови релефа на кожата и да свие белега до голяма степен.

FULLTIME SKINCARE BLOGGER

Аз съм Анастасия – собственик на Flawless Care, инфлуенсър и просто човек, който иска най-доброто за своята и вашата кожа!

Anastassia

Explore
Shopping Cart